Spausdinti

2024 m. balandžio 23 d. mūsų mokyklos aštuntokai Dominykas Miknius ir Danielius Laumakis vyko į Šiaulių apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą susipažinti su policijos  pareigūno profesija.
Moksleiviai turėjo galimybę iš arčiau susipažinti su policininko darbu ir daugiau sužinoti apie šios veiklos specifiką, pareigūnų parengimą. Apie policininko profesiją pasakojo ne tik Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, bet ir Lietuvos kriminalinės policijos biuro, Policijos departamento prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“, Lietuvos policijos mokyklos ir Mykolo Romerio universiteto atstovai, taip pat kriminalistinių tyrimų ir kelių policijos darbuotojai. Renginyje buvo pristatytos specialiosios priemonės, ginkluotė. Apie darbo subtilybes papasakojo ir kinologai, dirbantys su tarnybiniais šunimis. 
Mokiniams bus pateikta išsami informacija apie įsidarbinimą baigus studijas ir karjeros galimybes, atlygį ir socialines garantijas, kurios suteikiamos policijos pareigūnams.