Spausdinti

Spalio 26 d. 2 VDM klasės mokiniai, juos lydintys tėveliai ir seneliai vyko į mokomąją pažintinę išvyką į Panevėžį. Mokiniai dalyvavo Panevėžio Lėlių vežimo teatro edukacinėje programoje ,,Lėlės-lagamine’’, susipažino su lėlių teatro menu, aktoriaus-lėlininko profesija, su tradicinėmis lėlių (pirštininių, lazdelinių, šešėlinių, mišraus valdymo lėlių, marionečių ir kt.) valdymo technikomis bei jų gamyba. Išvykos dalyviai pamatė, kaip aktoriai kūrė etiudus bei demonstravo lėles, naudodami skirtingas lėlių valdymo technikas. Žiūrovai pajuto, kad lėlės jausmai, išgyvenimai tampa neatsiejami nuo aktoriaus tuometinių jausmų bei išgyvenimų. Vėliau stebėjo ir aptarė spektaklį H. K. Anderseno pasakos motyvais ,,Skiltuvas”.
Panevėžio Kraštotyros muziejaus edukacinėje programoje ,,Kai gyveno karaliai’’, išvykos dalyviai sužinojo, kokiose pilyse gyveno karalius, kaip atrodė jo aplinka ir žmonės, kiek svėrė karaliaus Mindaugo karių šarvai. Patys galėjo tapti karaliaus kariais – išbandyti katapultą – didžiausią ir pavojingiausią tų laikų ginklą.
Vėliau apsilankė Panevėžio miesto centre, ,,Pieno bare”, vaikų žaidimų aikštelėse. Kelionės pabaigą vainikavo pažintis su viena gražiausių miesto vietų – Senvage, kurioje įrengti atnaujinti fontanai, suoliukai, poilsio zonos, tilteliai, skulptūros ir kita.