Spausdinti

Gegužės 26 dieną progimnazijoje organizuota kultūrinio ugdymo diena ,,Pažink gimtąjį kraštą“. Penktokai šį kartą nusprendė patyrinėti, ką įdomaus galima rasti gimtajame mieste - patraukė į Jaunųjų gamtininkų centro žirgyną. Čia dalyvavo edukacijoje ,,Arklio reikšmė žmogaus gyvenime“.

Mokiniai diskutavo apie  žmogaus ir žirgo ryšį, jo reikšmę praeityje ir šiais laikais, aptarė su žirgu susijusius papročius; apžiūrėjo pakinktus (kai kurie net kamanas pasimatavo); sužinojo, kaip virš durų staktos prikalti rastą pasagą, kad ši tikrai atneštų laimę. Kalbėjo, kokių sporto šakų atstovai negalėtų išsiversti be šio žavaus keturkojo. 

Po kalbų mokinių laukė pažintis su Jaunųjų gamtininkų stoties augintiniais. Vaikai sužinojo, kaip reikia prižiūrėti ristūnus, kaip iš ausų padėties nuspėti žirgo elgesį. Žirgą glostė, šukavo... 

Edukacijos pabaigai liko smagiausia dalis – jodinėjimas. Vaikai drąsiai paeiliui ropštėsi ant žirgo nugaros ir Jaunųjų gamtininkų centro trenerės lydimi suko ratus pievutėje. Po pasijodinėjimo žirgui atsidėkojo morkomis.

Buvo labai smagu susipažinti su šiais įdomiais, protingais ir tokiais svarbiais žmogui gyvūnais.