Spausdinti

2023 metų balandžio 5 d. mokykloje vyko velykinė popietė 1-4 ir 5-8 klasių mokiniams. Mažiesiems mokyklos mokiniams buvo pristatytas naujas mokyklos dramos būrelio „Rampa“ spektaklis „Akmens sriuba“. Būrelio aktoriai šį kartą pristatė istoriją, kuri nutinka, kai pamirštame draugiškumą ir gebėjimą bendrauti. Tad spektaklis mažuosius žiūrovus pakvietė pamąstyti, kaip išradingai galima vėl sugrįžti prie draugiškumu grįsto bendravimo.
5-8 klasių mokinai prisiminė Velykų šventės papročius, bei sužinojo, kodėl Velykos yra kilnojama šventė ir švenčiama pirmąjį mėnulio pilnaties sekmadienį po pavasario lygiadienio, todėl Velykų šventės data svyruoja nuo kovo 22d. iki balandžio 25d. Rungtyniaudami komandose atsakė į velykinės viktorinos klausimus.
Po to renginio dalyviai buvo pakviesti į linksmąsias estafetes, kuriose išbandė savo jėgas „varydami‘ balioną su kliūtimis, užrištomis akimis ieškodami paslėptų margučių, skalbinių segtukais klapsėdami, viščiukus pirmyn-atgal „varinėdami“, virvę traukdami, kas kurį nurungs, ilgesnį virvės galą ištrauks!
Oi, ko tik ten nebuvo, kaip spektaklio „Akmens sriuba“ pagrindinė veikėja KLAJŪNĖ sakė – ir aš ten buvau ir viską mačiau ir jums čia perpasakoju, kad bent kiek suprastute, ko netekote, jei ten nebuvote!
Visiems gražių Šv. Velykų!
Renginio organizatorės: mokytojos Andra Tomkevičienė ir Vida Daukšienė