Spausdinti

Tolerancijos dienos minėjimas dorinio ugdymo pamokose

Šiaulių Zoknių progimnazijos mokiniai 2021 m. lapkričio  15 – 19 dienomis aktyviai įsitraukė į Tolerancijos dienos minėjimą. Lapkričio 16 d. yra svarbi daugelyje demokratinių valstybių  jau nuo 1995 m., kai  UNESCO šią dieną paskelbė Tarptautine tolerancijos diena.

Šios ypač reikšmingos visuomenei dienos minėjimas Zoknių bendruomenėje suvienijo skirtingas klases, įvairiapusiškus mokinius ir mokytojus. 2021-11-19 d. dorinio ugdymo pamokose  5-8 klasių mokiniai ne tik rašė, bet ir analizavo, aptarė vaizdo medžiagą, kurioje buvo galima pastebėti tolerancijos ar netinkamo elgesio pavyzdžių. Diskusijos metu dalyviai kėlė klausimus : Kas yra tolerancija? Kodėl svarbu būti tolerantiškiems? Ar visi mes tolerantiški? Kuo man asmeniškai svarbi tolerancija?

Po trumpametražio filmo peržiūros mokiniai grupelėse gamino TOLERANCIJOS MIESTĄ. Bendra veikla ne tik kvietė ugdyti kūrybiškumą, bet ir drauge siekti tikslo. Tolerantiškas elgesys neapsiriboja kito, kitokio asmens pakantumu, bet skatina kartu veikti, augti ir tobulėti, o tuo pačiu dalintis. Bendrai sukurtas TOLERANCIJOS MIESTAS  mus kviečia prisiminti, kad kartu kurti ir gyventi gera!

Dorinio ugdymo mokytojos: Vida Daukšienė, Vitalija Čėsnienė.